روشهای جراحی فیستول: کارگذاری stone   

Stone   یک نخی هست که از سوراخ خارجی فیستول وارد میشود واز کانال فیستول رد شده و از سوراخ داخلی فیستول خارج میشود و خارج از مقعد گره میزنیم و مثل حلقه باقی میماند مثل نخ کردن سوراخ گوشواره ، این روش یک روش جراحی قدیمی بوده و از زمان بقراط استفاده می شده است و معنی لغوی stone ، موی طویل و بلند است و در زمان بقراط چون از موی اسب استفاده میشده به این نام خوانده شده ولی الان از نخهای جراحی با جنسهای مختلفی استفاده میشود.

هدف از stone گذاری

دو گروه جراح با هدفهای مختلف از stone استفاده میکنند

گروه اول : برای اینکه مسیر فیستول واضحتر باشد ترشحات داخلی فیستول خارج شود تا به یک کانال واضح و مشخص تبدیل شود و مسیرهای جانبی که به این مسیر وصل میشود تعیین تکلیف شود، جراح حدود 6 هفته stone را نگه میدارد در عمل بعدی stone  را خارج کرده و عمل اصلی را انجام میدهد که روشهای مختلف است تا بیمار از مشکل فیستول راحت بشود.

گروه دوم : گروهی از جراحها معتقدند که stone میتواند درمان قطعی فیستول آنال باشد، به دفعات stone را عوض کرده تا به مرور کانال پر شود و به سطح پوست برسد و با یک برش کوچک stone را خارج کنند.این گروه از جراحان این رووش را اینگونه توجیه می کنند که اگر یک قالب یخ را در نظر بگیرید و یک سیم را از یک طرف یخ, با فشار وارد کرده واز طرف دیگریخ خارج کنید, یخ همانطور که از یخ رد می شود آن قسمت ها  به هم میچسبند و در واقع یخ مجددا ترمیم میشود. آنها معتقدند که اگر stone به دفعات تعویض شود, ستن همانطور که از عضلات رد میشود, عضلات پشت آن به هم جوش میخورند وستن بمرور به پوست نزدیک میشود و به قدری سطحی میشود که میتوان با یک برش کوچک آنرا خارج کرد و در این صورت, شانس بی اختیاری کمترخواهد بود.

ولی همه جراحان متفق القول هستند که گذاشتن stone  به عنوان یک عمل اولیه میتواند قابل قبول باشد اما اختلاف نظر در جراحی بعدی است. گروهی که stone را خارج میکنند از جراحی Flap ، لیفت و ترمیم مستقیم اسفنکتر و یا ….  استفاده میکنند تا درمان نهایی فیستول را انجام دهند. ما جراحان هیچوقت نمیتوانیم تضمین کنیم که باعمل دوم هم قطعا فیستول خوب میشود و امکان دارد خوب نشود و stone گذاری مجدد بخواهد. جراح باید با بیمار صحبت کند و معایب و مزایا روشهایی که برای عمل دوم مقدور است را توضیح بدهد و با مشارکت همدیگر درمان مناسب را انتخاب کنند.

 اما آن گروهی از جراجان که stone را درمان قطعی میدانند نیزهیچوقت نمیتوانند به بیمار بگویند که چند بار باید stone گذاری انجام شود و چقدر طول میکشد که با  stone  درمان تکمیل گردد.مریض باید بپذیرد در این مدت stone را تحمل کند و مشکلات آنرا قبول کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *