روشهای جراحی فیستول: فیستولوتومی و کورتاژ

فيستولوتومي يعني مسير فيستول كاملا باز ميشود وكورتاژ يعني  بافت التهابي داخلي فيستول تراشيده ميشود.بنايران محل فيستول تبديل به يك زخم تازه تبدیل ميشود و آنرا بحال خود ميگذارند تا به مرور بسته شود. بدن انسان اين خصوصيت را دارد كه لبه زخمهاي باز به مرور به هم نزديك ميشود و در نهايت زخم بسته ميشود. به اين خصوصيت كنتراكچر گفته ميشود.جالب است كه در بدن انسان بيشترين كنتراكچر در ناحيه پرينه و اطراف مقعد وجود دارد.

اگر زخم فيستولوتومي دوخته شود، چون زخم در محلي است كه مدفوع عبور ميكند شانس عفونت و باز شدن آن بسيار زياد است. همچنين احتمال عود فيستول هم زياد خواهد بود. بنابراين جراحان, در طول ساليان دراز به اين نتيجه رسيده اند كه زخم محل فيستولوتومي بايد باز گذاشته شود تا خودش بسته شود.

نكته مهم اين است كه فيستولوتومي براي تمام بيماران مقدور نيست وقتي درگيري اسفنكتر در فيستول زياد باشد با فيستولوتومي ممكن است درجاتي از بي اختياري ايجاد شود بنابراين فقط فيستولهاي  اينتراسفنتريك كه حجم كمي از اسفنكتر داخلي را درگير كرده ميتوانند كانديد فيستولوتومي و كورتاژ باشند.

مشكل ديگري كه ممكن است در فيستولوتومي پيش بيايد اين است كه لبه های زخم بازممكن است به هم بچسبند و زير آن خالي بماند بنابراين ما به اين بيماران توصيه ميكنيم محل زخم را با انگشت تحريك كنند كه لبه هاي زخم به هم نچسبند و زخم فرصت داشته باشد از زير پر و بسته شود

به طور خلاصه روش فيستولوتومي و كورتاژ يك روش جراحي قابل توصيه است كه بسته به صلاحديد جراح در بعضي بيماران ميتواند قابل انجام باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *